Psychosomatische fysiotherapie

Psychosomatische fysiotherapie

Onze diensten

Wat doet een psychosomatisch therapeut?

Onze psychosomatische fysiotherapeut is gespecialiseerd in de behandeling van onbegrepen klachten, ofwel SOLK (somatisch onverklaarde lichamelijke klachten). Ook kan ze u helpen met klachten die met spanning en stress te maken hebben. Hierbij kunt u denken aan depressie, burn-out, angststoornissen, paniekstoornissen en chronische pijnklachten, maar ook dwangneuroses, schizofrenie, suïcidaliteit en fobieën.

De behandeling bestaat uit begeleiding, om het verstoorde balans tussen spanning en ontspanning te herstellen. Dit kan door mindfullness, ontspanningsoefeningen, ademhalingstechnieken, cognitieve gedragstraining en tal van andere technieken. Samen vinden we de juiste techniek voor u. 

Waar wordt op gelet?

Er wordt gekeken naar zowel functionele stoornissen, als omgevingsfactoren en sociale factoren. 

U kunt hierbij denken aan werkdruk, stress en spanningen, sombere gedachten en een tekort aan zelfvertrouwen, etc. Deze factoren kunnen zorgen voor onder andere pijn, vermoeidheid, duizeligheid, hoofdpijn, benauwdheid, hartkloppingen en spierpijn.

De drempel om naar een psycholoog of psychiater te gaan, is vaak hoog. De drempel om naar een fysiotherapeut te stappen is over het algemeen lager. Desondanks wordt er uiteraard nauw samengewerkt met psychologen, psychiaters, deskundige artsen en bedrijfsartsen.