Oncologie

Oncologie

Onze diensten

Waar richt de therapeut zich op?

Als u de diagnose kanker heeft gekregen denkt u niet direct aan fysiotherapie. Toch kan een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in oncologische behandeling veel voor u betekenen.

Binnen onze praktijk zijn Marina de Reijger-Mijnsbergen & Jenny Aarts-de Groene gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van mensen met oncologische aandoeningen.

De fysiotherapeut gespecialiseerd in oncologie richt zich specifiek op stoornissen, beperkingen en participatieproblemen bij kankerpatiënten. Deze problemen kunnen het gevolg zijn van de aandoening zelf of van de medische behandeling.

U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld pijn, verminderde spierkracht, vermoeidheid of conditievermindering. Ook spanningsklachten, en het vertrouwen kwijt zijn in het eigen lichaam kunnen ontstaan. 

Onze therapeuten

Marina de Reijger - Mijnsbergen

Jenny Aarts - de Groene

Fysiotherapie kan invloed uitoefenen op deze symptomen, in alle fasen van het ziekteproces, zowel tijdens als na de behandeling. Met name tijdens de medische behandeling van kanker is het goed om lichamelijk actief te zijn.

De fysiotherapeut kan helpen in alle fasen van de ziekte: de curatieve, palliatieve of terminale. Elke fase vereist een specifieke behandeling door de fysiotherapeut, afhankelijk van uw klachten en uw doelen.

 

Behandelingen kunnen zowel individueel als in groepsverband plaats vinden. Dit wordt altijd in overleg met de patiënt besloten. Samen met uw therapeut wordt gekeken welke behandeling het beste bij u past.

Heeft u vragen hierover of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen, neemt u dan contact op met onze praktijk.