Mastitis/Borstontsteking

Mastitis/borstontsteking

Onze diensten

De klachten

Borstvoedende of kolvende moeders kunnen te maken krijgen met hardnekkig verstopte melkkanalen en/of een (dreigende) borstontsteking. Dit veroorzaakt ongemak en kan pijnlijk zijn.

De reguliere behandeling bij verschijnselen van borstontsteking is o.a. het voorschrijven van antibiotica. Antibiotica verstoort de darmflora waardoor er gemakkelijk een schimmelinfectie kan optreden. De schimmelinfectie kan vervolgens spruw veroorzaken bij moeder en kind.

Vanuit het MMC Veldhoven is veel aandacht gekomen voor een nieuwe behandelmethode, ontwikkeld door een Canadese kinderarts (Jack Newman). Hij behandelt borstontsteking en verstopte melkkanalen bij borstvoedende vrouwen met ultrageluid en rapporteert hier zeer positief over. Deze behandeling kunnen we u nu ook in onze praktijk aanbieden.

De behandeling

De behandeling met ultrageluid bestaat uit twee sessies op twee opeenvolgende dagen en worden gegeven door onze oedeemfysiotherapeuten Jenny en Marina. Het is weinig belastend voor de moeder, iedere behandelplek wordt 5 minuten behandeld en is pijnloos. Meestal is het effect na de eerste behandeling al voel-, en zichtbaar. Wanneer na twee behandelingen geen effect is opgetreden wordt de behandeling gestaakt. Direct na de behandeling moet u uw kind voeden en/of kolven. De behandeling wordt door de zorgverzekeraar vergoedt indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie.

Onze therapeuten

Jenny Aarts - de Groene

Marina de Reijger - Mijnsbergen