Nieuw! Kidsworkout

Kidsworkout

Training

Nieuwe training voor kinderen en jongeren

Kids work-out is fitness voor kinderen. Met specifieke oefeningen gericht op kinderen van 10 tot 15 jaar. De lessen bestaan uit verschillende work-out oefeningen die ontworpen zijn voor het nog in ontwikkeling zijnde lichaam van kinderen. Naast training bevat de oefenstof ook leuke koppelingen naar gezonde leefstijl en voeding. Bewegen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Dit doen kinderen van nature ook heel graag. 

Natuurlijk is het goed voor het lichaam en voor de conditie, maar daarnaast is het ook zo ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen. Vooral voor jonge kinderen is dit laatste erg belangrijk. Door te bewegen pikken kinderen veel vaardigheden op die later bij het leren belangrijk zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan taal en ruimtelijk inzicht. Kinderen leren begrippen als boven, achter, links en rechts het beste middels bewegen.

 

Ilse de Visser – van Damme geeft deze lessen. Zij heeft de opleiding CIOS gevolgd en heeft een Cursus Gladiator Kids workout gedaan. Er is ook makkelijk contact met de kinderfysiotherapeut.   

Motorische groei vormt de basis voor alle verdere ontwikkeling. Wanneer kinderen te weinig bewegen zien we een achteruitgang in de concentratie. In combinatie met veel en ongezond eten kunnen zij ook overgewicht krijgen. Als je kinderen in hun eerste levensjaren aanleert om veel te bewegen en dat bewegen leuk is, zullen zij in hun latere leven blijven bewegen en daar ook veel profijt van hebben.

Kinderfitness

De kinderfitness is bedoeld voor alle kinderen en ook voor kinderen met klachten tot 18 jaar, die graag willen sporten. De reden om te komen sporten kunnen onder andere de volgende zijn:

  • Conditie verbeteren
  • Verbeteren van de motoriek of vaardigheden waar het kind moeite mee heeft
  • Medische klachten door o.a. rugklachten of revalidatie na een blessure

Als uw kind graag wil komen sporten, dan kunt u uw kind aanmelden. Er zal dan een afspraak gemaakt worden voor een intakegesprek. Hier zal dan bekeken worden wat de reden is om te komen sporten en aan de hand hiervan wordt er een programma gemaakt voor uw kind. Als er medische klachten aanwezig zijn, dan kan uw kind wellicht in aanmerking komen voor een vergoeding via de zorgverzekering. Als dit niet het geval is dan kan uw kind op basis van een abonnement komen sporten. De kinderfitness staat onder begeleiding van kinderfysiotherapeute Kim Huijgens.

Training

Trainingstijden:

Dinsdag:       16.00-17.00 & 17.00-18.00 (Yerseke)

Donderdag:  16.00-17.00 (Krabbendijke)