Coronahersteltraining

Herstellen na corona

Training

Nog steeds klachten door corona?

Bent u zelf in aanraking gekomen met het coronavirus?

Het kan zijn dat u verzwakt bent en u weer moet aansterken. Wij willen u daar graag bij helpen. Omdat het virus met name de luchtwegen aantast is het belangrijk dat u begeleid gaat worden door een gespecialiseerde longfysiotherapeut.

In onze praktijk is dit Marina de Reijger-Mijnsbergen en Manon Braam.

Wij hebben alle kennis en middelen in huis om u optimaal te begeleiden tijdens deze revalidatie. Wij hebben ons de afgelopen maanden, middels cursussen en webinars, goed verdiept in het coronavirus en de bijpassende revalidatie. 

Door de korte lijntjes kunnen we daarnaast goed op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en onze therapie aanpassen en verbeteren als dat nodig is. Ook is er nauw contact met andere zorgverleners zoals huisartsen, diëtisten, ergotherapeuten en logopedisten. Mocht het tijdens de revalidatie nodig zijn, dan zal de fysiotherapeut het contact voor uw leggen.

De therapie

De therapie kan op verschillende manieren plaatsvinden:

  • Begeleiding op afstand: contact met de longfysiotherapeut gebeurt telefonisch of middels beeldbellen
  • De longfysiotherapeut komt bij u thuis. Afhankelijk van de besmettingskans kan dit met of zonder beschermende kleding.
  • In onze praktijk in Yerseke of Hansweert.

Tijdens het eerste telefonisch contact zal worden gekeken naar de vorm die in uw geval het beste uitkomt.

Wanneer u voldoende hersteld bent en corona niet meer overdraagbaar is, zal u gevraagd worden om naar de praktijk te komen. Vanaf dat moment zullen er ook testen afgenomen worden die als evaluatie dienen om uw niveau en voortgang van conditie te bepalen.

Aan de hand hiervan zal er een oefenschema opgesteld worden om in de praktijk met de fysiotherapeut 1 op 1 mee aan de slag te gaan om uw spierkracht en conditie te verbeteren.         

Daarna wordt gekeken of en in welke oefengroep u het beste kan trainen.  U heeft een individueel oefenschema, maar traint in groepsverband.

De frequentie van de behandelingen zal afhankelijk zijn van uw momentane belastbaarheid. Evenals dat de duur van het behandeltraject afhankelijk is van de mate van uw klachten als gevolg van corona.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van deze therapie? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar 0113-571679 of mail naar administratie@safyr.nl

Meer informatie over de vergoeding ?