Dry Needling

Dry Needling

Onze diensten

Wat is dry needling?

Met een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Dry Needling is NIET hetzelfde als acupunctuur. De therapeut zal altijd uw toestemming vragen om deze manier van behandelen te mogen toe passen.

Dry Needling werkt op specifieke punten in een spier, zogenoemde ‘Trigger Points’. Een Trigger Point is een knoop in een spier, die naast lokale drukpijn, ook vaak pijn op afstand veroorzaakt. De fysiotherapeut zoekt naar deze plaatsen, omdat ze de (hoofd) oorzaak kunnen zijn van uw klachten. 

Hoe werkt het?

De behandeling is gericht op het uitschakelen van deze triggerpoints. Via het gericht aanprikken met een naaldje worden deze punten in de spier(en) ontspannen, er wordt hierbij geen vloeistof o.i.d. geïnjecteerd (daarom DRY needling). Bij langdurige klachten zal de therapeut vaak meerdere spieren behandelen in uw arm of been, alsmede de spieren langs de wervelkolom.

Het inbrengen van het naaldje voelt u in principe niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even kort aan, de spier ‘schrikt’ dan als het ware van het naaldje. Dat geeft een soort ‘kramp’ gevoel. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kunt u gemakkelijker bewegen. Vaak voelen de behandelde spieren wel vermoeid en zwaar aan en er kan soms zelfs wat spierpijn ontstaan, maar dat is meestal van korte duur.